Fælgbørste

Fælgbørste på bil

Undgå at købe den forkerte fælgbørste!

En fælgbørste er ikke bare en fælgbørste.

Når du skal vælge fælgbørste skal du først og fremmest vurdere hvad for en type fælg den skal bruges til.

Er der store åbne huller / baljer som fælgbørsten skal ind i, eller er det en relativt lukket fælg, hvor du kun lige kan komme til med en pensel?

Uanset:

Så bliver du her guidet til det rigtige valg af fælgbørste!

 

Hvilken fælg skal fælgbørsten bruges på?

Som udgangspunkt er der ikke forskel på om du skal bruge den til alufælge eller stålfælge – men størrelsen af fælgbørste varierer afhængig af hvilket hjul som du skal rengøre. 

 

Hvilken fælgbørste skal jeg købe? 

Langt de fleste fælge er hårdføre og kan tåle at blive gjort rent med både nylonbørster og fælgbørster i uld eller mikrofiber.

Da, der typisk er meget snavs og småsten kan du ikke helt undgå at ridse dine fælge minimalt ved rengøring, men sørg alligevel for at skaftet (der kan være af metal på de billigste fælgbørster!) ikke kommer i berøring med selve fælgen.

Hvis fælgen du skal benytte fælgbørsten på er særligt sart bør du tage en fælgbørster i mikrofiber. For andre fælge vil en fælgbørste i nylon være tilstrækkeligt og billigere.

Skulle det ske at din fælge bliver ridset – kan du se vores guide til polering af alufælge her.

 

3 Konkrete anbefalinger til valg af fælgbørste

Auto Glanz Soft Bristle Wheel Brush

Stor Nylonbørste

 Fælgbørste Stor

Soft99 detailing pensel

Detailing Pensel til detaljer

Soft99 Detailing Brush

Auto GLanz Wheel Brush V2

Blød Mikrofiber Fælgbørste

Auto Glanz Wheel Brush

Du skal ikke nødvendigvis ud og have alle 3 fælgbørster.

Afhængig af hvor meget du vil gå i detaljer og hvor beskidte dine fælge er, kan du nøjedes med kun at købe én af børsterne. Er du så “heldig” kun at have hjulkapsler, kan du faktisk langt hen ad vejen nøjedes med detailing penslen og dermed have en fælgbørste for under 30 kroner!

Den store nylonbørste er relevant for dig, der har store huller i fælgene og samtidig gerne vil have en børste hvor du kan forme vinklen. Det gør det nemmere at komme til på svært fremkommelige steder.

Den bløde mikrofiber fælgbørste er god til sarte fælge og små huller, da den ikke fylder meget. Klart min favorit, men også den dyreste i denne fælgbørste test.

Detailing penslen til detaljer er bare rar at have til rundt om hjulbolte og andet – og så er den ekstrem billig!

Hvor kan jeg købe min fælgbørste?

Du kan få fælgbørster hos jem & fix, harald Nyborg, Thansen, Biltema og online hos f.eks. CarCareFreaks.

Hvis du vælger at købe i et byggemarked, så sørg for at spørge ind til om den er testet i praksis og hvilket materiale den er lavet af.

 

Fælgbørste til boremaskine

Er din fælg særligt beskidt kan det være en god idé at benytte en fælgbørste som du kan sætte på polermaskinen. Den kan hurtigere nedbryde skidtet fra fælgen, men du har omvendt også lidt sværere ved at følge med i hvad der sker, og dermed kan du komme til at beskadige dine fælg.

Så vær forsigtig med den.

 

Fælgbørste til vandslange

Det giver som udgangspunkt ikke mening at have vand koblet direkte på den børste du skal rengøre fælgene med. Da der typisk skal bruges kraftig kemi, ønsker du ikke at have vand tilkoblet mens du vasker dine fælge.

Vent derfor med at skylle dine fælge af til efter du er færdig med rengøring af dine fælge.

Fælgbørsten er kun det éne element i rengøring af fælge

Det andet element er selve fælgrensen.

Vil du have uddybet hvilken fælgrens, der er den rigtige til dine fælge – så se denne artikel om fælgrens.

 

Ofte spillede spørgsmål om Fælgbørster

  • Hvilken fælgbørste skal jeg vælge?

    Vælg den fælgbørste der passer til åbningerne i dine fælge. Er de sarte bør du undgå nylon børster.

  • Er følgbørster til boremaskiner de bedste?
    Nej – en fælgbørste til boremaskine kan arbejde hurtigere  – men det vil være dit fælgrens produkt, der i sidste ende afgør effektiviteten.

  • Er der forskel på fælgbørster?
    Ja – vær sikker på at den fælgbørste du køber er testet grundigt, at den ikke ridser unødigt og at der ikke er blottet metal, der kan komme i kontakt med din fælg.

Relaterede Artikler…

Vinylrens & Vinylpleje

Vinylrens & Vinylpleje

Fjern nemt snavs fra vinyl og beskyt det Uanset om du skal rengøre læder (også kunstigt læder) eller om du skal rengøre de hårde overflader i vinyl / plast i din bil - kan du gøre det med Opti-Coat Protectant Plus. Den kan både rengøre, samt efterlade...

Fjern asfalt fra bil

Fjern asfalt fra bil

Fjern nemt asfalt fra bilen Døjer du med sorte pletter eller plamager på bilen, der ikke kommer af i en almindelig bilvask - så er det med stor sandsynlighed asfalt, der har sat sig på lakken. Det er heldigvis super nemt at fjerne, og kræver kun 2...

Bilvask abonnement

Bilvask abonnement

Hvilket bilvask abonnement er bedst? Det bedste bilvask abonnement er det der: Er billigt Giver den bedste bilvask Giver ubegrænset bilvask Virker til flere vaskehaller Er der frit valg mellem programmer? Ventetid Stabilitet Ridser mindst Kundeservice Der...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *