Højtryksrenser til bilvask

Højtryksrenser til bilvask

Det her er vigtigt når du vælger højtryksrenser til bilvask

Det vigtigste når du vælger højtryksrenser til bilvask er at den er udviklet til bilvask og at det udstyr, der følger med højtryksrenseren er udviklet til at vaske bil.

Alt for ofte er højtryksrenserne udviklet til at generelle opgaver – og det kan også være godt – men det betyder at du ofte skal ud i større investeringer for at få noget, der er rigtig godt til bilvask.

Du skal have fokus på:

 • Vandflow
 • Dyser
 • Tilbehørssystemet
 • Støjen
 • Garantien
 • Slangelængde
 • Grebet
 • Skumlanse

Vi har testet adskillige modeller og kommet frem til 2 modeller, som vi mener er den bedste højtryksrenser til bilvask – én højtryksrenser til professionel brug og én højtryksrenser til dig der gerne vil have en god bilvask hjemme

Lad os kigge nærmere på de enkelte ting, der afgør hvad der gør højtryksrenseren god:

Vandflow

Vandflowet på højtryksrenseren er afgørende for hvor meget kraft din højtryksrenser kan komme ud med.

Det behøver ikke være vildt højt, da vi jo ikke er ude efter at flå lakken i stykker, men der skal være kraft nok til at drive en skumlanse. Vi anbefaler at du går efter et vandflow på 420 liter i timen eller højere.

Det kan være svært at finde dette tal, og kan du ikke finde det, kan du i stedet tage udgangspunkt i hvor mange bar højtryksrenseren maksimalt kan levere.

Her anbefaler vi at du som minimum går efter ca. 120 bar eller højere, og maksimalt 180 bar.  

Dyser

Til de fleste højtryksrensere får du nogle ret kraftige dyser, som ikke er velegnet til bilvask, hvor vi hellere vil have en lidt blødere og mere spredt stråle.

Kun til dine fælge, skærmkasser eller undervognen er vi interesseret i at bruge kraftigere dyser såsom grøn, orange eller rød dyse.

Følger dyser som disse ikke med til din højtryksrenser, kan du købe dem separat efterfølgende. 

Køb dine dysesæt til Nilfisk, Kärcher m.fl. her>> 

Højtryksrenser dyser

Tilbehørssystemet

Verdens mest udbredte tilbehørssystem til højtryksrensere er “Quick Release”. Det er samtidig det system, der er hurtigst og arbejde med, da du hurtigt og nemt kan skifte i mellem komponenter, såsom dyser, skumlanser mv. 

Med Quick Release er du ikke bundet til tilbehør fra én producent, men kan frit vælge mellem mange forskellige leverandører, der benytter Quick Release systemet. 

Det fungerer super simpelt ved at du hiver en kobling tilbage og derefter kan skifte udstyret:

Quick Release systemet

Støjen

Støj er subjektivt, og det er ikke sikkert det er væsentligt for dig.

Vigtigt er det dog for os og maskinen fra Bigboi støjer kun 60dB, hvilket er langt under markedsstandarden for højtryksrensere. Når det er sagt, kan maskinen sagtens høres når den kører, men den har start/stop teknik, så den kun siger noget når du rent faktisk benytter maskinen.

Garantien

Garantien på Bigboi er på 3 år (dog kun på selve motoren, fra producentens side).

Når det er sagt er det bedre end den garanti du typisk finder på andre højtryksrensere i markedet.

Slangelængde

Længden på højtryksrenserslangen er vigtig, da det giver dig mere bevægelsesfrihed, uden at du skal flytte rundt på højtryksrenseren. 

For:

Selv om den har hjul og praktisk håndtag, så er det rart ikke at skulle lægge det udstyr du har i hånden fra dig når du vasker din bil med højtryksrenser. 

Vi anbefaler en slangelængde på minimum 8 meter. 

Det er nok til at nå halvejs rundt om bilen den ene vej og halvejs rundt om bilen den anden vej. Derved behøver du ikke rykke højtryksrenseren for at vaske din bil, hvis du starter med at placere den centralt, tæt på bilen. 

Højtryksslange

Grebet

Bigboi leveres som udgangspunkt med et greb, der fungerer godt. Det er ikke helt så langt som det du finder på andre modeller.

Der er Quick Release i enden, som gør det nemt at skifte dele. 

Hvis du ønsker en opgradering, kan du vælge enten vores ekstremt solgte PWP pistolgreb til Nilfisk/bigboi eller du kan vælge at købe bigbois eget.

Det giver dig mulighed for bedre kontrol og komme tættere på bilen.

Som kunderne siger om PWP pistolgrebet:

Jeg har mange gange været synligt irreteret over den lange lanse der følger med til Nilfisk højtryskrenseren. alt er lettere nu både vask af bil og MC, Vask af skærmkasser bliver lige pludselig legende let og at tage kanten ved forruden, samt tage kanter i bunden af bilen.

Jeg har altid været en hjemmebilvaske Nørd, og dette er det bedste stykke værktøj på højde med skum pistolen. Glæd dig, for kvaliteten var bedre end jeg havde forventet til prisen.

bigboi pwp pistolgreb

PWP Bigboi Pistolgreb

bigboi pistolgreb

Bigboi Pistolgreb

Skumlanse

Sammen med Bigboi leveres en god skumlanse (inkluderet), der kan lave god skum til bilvask. Det er LANGT bedre end tilsvarende løsninger hos andre mærker på markedet. 

Se bare her hvor tyk skum du får med Bigboi skumlansen:

tyk bigboi skum

Når det er sagt, så kan skummen blive endnu tykkere. 

Så vil du have en skumlanse med lidt flere funktioner og tykkere skum – så tag vores Auto Glanz Snow Storm med i købet>>

LÆS OGSÅ: Skumlanse test

Kan jeg vaske min bil kun ved brug af højtryksrenser?

Det kan være fristende kun at bruge højtryksrenser til bilvask. 

Vi vil sige:

Som udgangspunkt kan du godt, men du skal ikke forvente at få den HELT ren, men kun 80-90% ren. 

Derfor er vores anbefaling at du benytter højtryksrenser som del af en komplet bilvask i hånden. 

Ofte stillede spørgsmål om højtryksrenser til bilvask?

 • Hvilken højtryksrenser til bilvask skal jeg vælge?

  Vi anbefaler Bigboi Washr FLO som højtryksrenser til bilvask.

 • Hvorfor er det godt at vaske bil med højtryksrenser?
  Ved at bruge en højtryksrenser kan du sikkert fjerne større partikler af snavs fra bilen, uden at røre den.

Relaterede Artikler…

Vinylrens & Vinylpleje

Vinylrens & Vinylpleje

Fjern nemt snavs fra vinyl og beskyt det Uanset om du skal rengøre læder (også kunstigt læder) eller om du skal rengøre de hårde overflader i vinyl / plast i din bil - kan du gøre det med Opti-Coat Protectant Plus. Den kan både rengøre, samt efterlade...

Fjern asfalt fra bil

Fjern asfalt fra bil

Fjern nemt asfalt fra bilen Døjer du med sorte pletter eller plamager på bilen, der ikke kommer af i en almindelig bilvask - så er det med stor sandsynlighed asfalt, der har sat sig på lakken. Det er heldigvis super nemt at fjerne, og kræver kun 2...

Bilvask abonnement

Bilvask abonnement

Hvilket bilvask abonnement er bedst? Det bedste bilvask abonnement er det der: Er billigt Giver den bedste bilvask Giver ubegrænset bilvask Virker til flere vaskehaller Er der frit valg mellem programmer? Ventetid Stabilitet Ridser mindst Kundeservice Der...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *